Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pravila

Pravila

Moto natjecanja

 1. Cilj Piramide je zabava i rekreacija, zato se od svih igrača očekuje fair-play ponašanje, „cool“ i prijateljski pristup. Osnovno pravilo je vlastita inicijativa i interes sudionika da odigraju što više mečeva. 

Definicija piramide 

 1. Igrači u natjecanju su rangirani po redoslijedu u piramidalnu strukturu. Aktualni najbolji igrač je na 1. mjestu na najvišem nivou, ostali igrači u piramidi su postavljeni u horizontalne skupine, drugi najviši nivo (2. do 3. mjesto), treći najviši nivo (4. do 6. mjesto), itd. Isto znači da se i u vodoravnoj liniji poštuje kvalitativni poredak igrača. 
 2. Svi mečevi se organiziraju temeljem izazivanja, i to na način niže postavljeni igrač izaziva više postavljenog igrača. 

 Uključivanje u natjecanje, uvodni poredak

 1. U natjecanje se može uključiti bilo kada, i u toku trajanja natjecanja, registracijom i plaćanjem kotizacije. 
 2. Uvodni poredak se određuje polu upravljanim žrijebom. Direktor natjecanja razvrstava igrače u dvije skupine po jačini, u kojima se pozicije u piramidi određuju žrijebom.   
 3. Igrač koji se u takmičenje uključuje u toku njegovog trajanja, postavljaju se na kraj piramide.
 4. Svaki igrač je obavezan ispuniti prijavni obrazac sa podacima o telefonskom broju i e-mail adresi.

Poredak u piramidi i promjene

 1. Ukoliko u meču pobjedi izazivač isti zamjenjuje mjesto u piramidi sa izazvanim. Ako izgubi izazivač, oba igrača u piramidi ostaju na svom mjestu. 
 2. Promjena u piramidi je uvijek važeća u terminu i vremenu meča. Isto znači da, ako u razdoblju od završetka meča i upisa rezultata na web bude odigran naredni meč, to neće imati utjecaj na poredak u piramidi (nema smisla odgoditi registraciju rezultata).
 3. U slučaju da igrač u razdoblju od 21 dana ne odigra niti jedan meč, postaje pasivni igrač, biće kažnjen pomicanjem na posljednje mjesto u piramidi. Postupak kažnjavanja zbog pasivnosti se uređuje automatski i bez najave, a može je opozvati isključivo direktor natjecanja iz opravdanih razloga (ozljeda, bolest, službeno putovanje, odmor).

Pravila izazivanja

 1. Igrači se uzajamno izazivaju na mečeve na osnovu aktualnog poretka u piramidi u trenutku izazivanja, tako da igrač na nižoj poziciji izaziva igrača na višoj poziciji:
  • Horizontalno – na svojoj razini
  • vertikalno – maksimalno za jedan razinu više u piramidi, osim igrača iz prva četiri reda piramide (pozicije od 1-10) koji mogu izazvati i igrača koji se nalazi na za dvije razine višoj poziciji

i to sve sa ciljem pomaknuti se na višu razinu – na višu poziciju u piramidi. 

 1. Meč mora biti odigran od dana izazivanja, odnosno upisa na web u roku od 7 dana.
 2. Igrač, koji je već izazvan ili je izazvao nekoga drugog igrača, ne može izazvati drugoga igrača i ne može biti izazvan do termina meča. Računaju se samo mečevi sa definitivnim terminom odigravanja.
 3. U slučaju, da izazvani odbije prvi termin meča, izazivač predlaže novi termin u roku od 7 dana. Ako izazvani ne prihvati ni drugi termin, pobjednik je izazivač bez borbe (rezultat meča 6:0 6:0).    Bitno: izuzetak čini meč koji nije odigran u zakazanom terminu iz razloga na strani izazivača. Ovdje važi načelo „fair-play“, tj. da izazivač prihvata odgovornost za neodigrani meč. Izazivanje se anulira, poredak igrača u piramidi se ne mijenja.
 4. Izazivanje igrača:
  • Kada igrač kreira izazov, administrator lige potvrđuje da je u predloženom terminu teren slobodan i pravi rezervaciju terena. 
 5. Postupak izazivanja i zakazivanja meča obavlja se telefonskim pozivom na broj tajništva Tenis Kluba (+387 63 277 818).
 6. Igrač koji je u posljednjem odigranom meču izgubio, ne može odmah izazvati istog igrača. Razdoblje čekanja je minimalno 5 dana. Druge igrače može izazvati odmah. 

Mečevi

 1. Mečevi se igraju svim danima u skladu sa raspoloživim terminima za najam terena.
 2. Meč se igra na dva dobivena seta. Kod rezultata 1:1 treći set se igra super tie break. 
 3. Ako igrač zahtjeva suca, obavezan ga je sam osigurati i platiti.
 4. Prijava rezultata:
  • Za prijavu rezultata u sistem je uvijek odgovoran pobjednik. Rezultat se prijavljuje tajništvu tenis kluba na broj telefona (+387 63 277 818).
  • Rezultat se odmah upisuje u sistem, automatski se radi ažuriranje rang liste, i odmah nakon toga igrač može uraditi novo izazivanje.
 5. U slučaju nevremena, kada meč nije mogao biti odigran, meč se ponavlja u rezervnom dogovorenom terminu.

Ostale odredbe

 1. Eventualne sporove rješava direktor natjecanja.
 2. Pri ponovljenom kršenju pravila organizator ima pravo po prethodnom upozorenju igrača isključiti iz piramide. 

Sve nejasnoće u pravilima natjecanja i u slučaju nejasnosti nastalih u toku natjecanja rješava direktor natjecanja. Njegova odluka je kona