Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tenis za djecu

Tenis za djecu

1.TENIS ZA PREDŠKOLSKU DJECU – teniski vrtić, teniska igraonica
Cilj organiziranja sportske igraonice za najmlađe (4-7 g.) je prije svega višestrani razvoj različitih tjelesnih sposobnosti kroz igru i zabavu a tek onda postepeno učenje igranja tenisa. Naši treneri su odlično informirani kako o svim tjelesnim, emocionalnim i kognitivnim promjenama kroz koje djeca prolaze tijekom razvojnih stupnjeva tako i sa strukturom treninga koja najbolje odgovara svakom stupnju. Treninzi se rade u grupama od 4-8 polaznika sa jednim ili dva trenera i to dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta. Rekviziti (loptice, reketi, mreže) su prilagođeni uzrastu djeteta.
Vježbe na treningu su prilagođene prema programima ITF-Play and stay

Osim teniskog dijela treninga djeca se ohrabruju i na ostale sportske aktivnosti koje su primjenjive teniskom terenu za vrijeme treninga ;nogomet, rukomet, odbojka, atletika, gimnastika i sl.
Više o play and stay načinu rada sa djecom uz objašnjenje R.Federera možete vidjeti na službenim stranicama : Tennisplayandstay

2. TENIS ZA DJECU 8-18g
Iako je teniska igraonica odličan preduvjet za ozbiljnije bavljenje tenisom i specijalizaciju koja počinje između 7. i 9. godine, za početak treniranja ovog sporta nikad nije kasno. Nažalost, svakog dana imamo se priliku uvjeriti kuda vodi nebriga o kvalitetnom i osmišljenom provođenju slobodnog vremena djece i omladine. Zbog toga je naš klub u suradnji sa gradskim teniskim savezom osmislio programe kroz koje se djeca bez obzira na dob i vrijeme provedeno na treningu mogu zadržati u sportu uz kvalitetno druženje, prilagođene pred-natjecateljske turnire i izlete. Na taj način tenis kao nenasilan sport postaje važna protuteža brojnim medijima kojima su djeca sve više okružena.